top of page
Alpas cup - Velika Gorica - SRC Udarnik

 XI MEĐUNARODNI TURNIR LIMAČA-POČETNIKA „ALPAS CUP GRADA VELIKE GORICE 2022.

 

COVID – OUT, ALPAS CUP – IN!

IDEMO IZNOVA!!!

 

Kocka je pala! Entuzijasti iz kurilovečkog kluba nastavljaju sa tradicijom održavanja međunarodnog turnira limača koji si je kroz deset izdanja priskrbio etiketu najmasovnijeg i najprestižnijeg turnira za naraštaj limača (U-11) u ovom dijelu Europe. Upravo na svom vrhuncu, naprasno je prekinut zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 pa 2020. i 2021. godine turnir prisilno nije održan. No, kurilovečka ptica „Fenix“ opet će letjeti….

 

To je zaključak sa 2. sjednice  Inicijativnog odbora za pripremu i organizaciju jedanaestog po redu turnira, koja je održana u utorak, 15.03.2022. godine u prostorijama kluba. Članovi odbora – predsjednik kluba Dražen Vujnović, dopredsjednici Zdenko Sovina i Dinko Livada, voditelj škole Senad Harambašić, sportsko poslovni partner turnira Damir Golubić i koordinator turnira Vladimir Stepanić, donijeli su osnovne smjernice i metode koje će obilježiti pripremu turnira, u želji da ponovo dosegne svoj prestižni nivo, što, naravno, prve godine poslije dvogodišnje stanke, neće biti ni lako ni jednostavno.

Već sutradan su pozivi za sudjelovanje upućeni svim hrvatskim prvoligaškim klubovima, drugoligašima s područja Zagreba, ali i tradicionalnim sudionicima iz Austrije, Slovenije, Srbije, BiH, Mađarske, Bugarske, Rumunjske. Dakle, i dalje su kao prioriteti turnira određeni nogometna kvaliteta sudionika, kao i težnja da na istom bude zastupljena cijela nogometna Hrvatska, od Vukovara do Metkovića.

Zahtjev za pokroviteljstvom turnira još je u listopadu 2021. godine proslijeđen nadležnim uredima Hrvatskog nogometnog saveza te se upravo ovih dana očekuje njihov, dakako, pozitivna odgovor, kako je to, uostalom, bio i slučaj na svim prethodnim turnirima. Tradicionalno pokroviteljstvo nastavit će i Gradonačelnik turopoljske metropole, gospodin Krešimir Ačkar, a isto se, također sa predznakom tradicionalno, očekuje i od Župana, gospodina Stjepana Kožića, uz svesrdnu podršku njegovog zamjenika, gospodina Ervina Kolarca. Turnir bi svoj dio financijskog kolača trebao imati i u proračunu Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Dakako da je najveći dio pokroviteljskih i donacijskih sredstava unaprijed rezerviran i namijenjen za pokriće troškova i prehrane mnogobrojnih sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Inače, zaključeno je da će se 30.05.2022. (ponedjeljak, neradni dan) održati kvalifikacijski dio turnira na kojem će pretežno sudjelovati klubovi (24) s područja Nogometnog saveza Velika Gorica i Zagrebačke županije, a četiri najuspješnije momčadi ostvarit će pravo sudjelovanja na glavnom turniru.

Ovaj je pak na rasporedu u subotu i nedjelju, 18. i 19.06.2022., pri čemu će na kurilovečkim travnjacima nogometne snage i umijeća odmjeriti i pokazati klinci iz 36 pozvanih momčadi te iz 4 već spomenute najuspješnije momčadi s kvalifikacijskog turnira.

Kurilovečki volonteri, dobrovoljci i veterani pobrinut će se da turnir bude besprijekorno organiziran kako bi djeca bezbrižno uživala u nogometnoj igri, a roditelji i kibici u ugodnoj atmosferi, bogatoj ponudi i hladovini klupske ljetne terase. Iskrena i topla dobrodošlica svima pa…..neka turnir počne!!!

VIŠE O PROTEKLIM ALPAS CUP-ovima

bottom of page